29 okt. 2011

Spike i 6 spann och Berta i 5 spann =)

I går EM körde vargarna och jag till Välinge för och hälsa på en draghunds vän som lovade mig på SMet att mina hundar skulle få springa med i deras spann lite så dom skulle få lite bättre dragmotivation.

Vi börja med Spike han fick gå med dom 5 lite snabbare hyskysarna fick en väldigt söt lite tik brevid sig och sen bar det av ut på grusvägarna. Han skötte sig riktigt bra tycker jag, hann väl inte med när dom gick som alldra fortast men höll ändå ett bra tempo körde en runda på ca 4.2 km. Riktigt kul att få åka med och se hur hundarna jobbar på och att Spike funka så fin, är riktigt stolt över min underbara hund =)

Sen var de då Bertas tur hon har aldrig gått i ett spann så, Spike har ju provat en gång innan. Hon försökte allt vad hon kunde att busa med hunden hon fick brevid sig men han bara total ignorera henne och vänta fokuserat på att få dra iväg. När vi väl kom iväg var det bara för Berta att skärpa till sig och springa med hihi, hon gick ok den första biten med sträckt lina men tappa snabbt fokus och börja bara springa med. Rundan tog mycket längre tid denna gång då vi fick köra långsammare för Berta skulle ha motivation till att vilja framåt och vi fick stanna några gånger för och vila henne lite. Dom andra hundarna undrade nog vad vi höll på med. Men men runt kom vi och hoppas på att Berta får gå med fler gånger tror det kan tagga henne lite till att dra bättre.. =)

3 kommentarer:

  1. Qilaq skulle verkligen behöva få upp sin motivation, han gillar inte det här med drag helt och hållet, vilket är synd.
    Åker man så långsamt som han vill kommer man inte framåt haha..

    SvaraRadera
  2. ja, tror Qilaq skulle gilla det bättre om det var en hel flock, någon dag kanske :D
    Säg gärna till om du har något tips om hur man kan börja lite, vi cyklar ju med honom framför osv nu.

    SvaraRadera
  3. Vi drar med Diesel (border collie) och Qilaq tillsammans, men det hetsar inte Qilaq alls, även om Diesel drar och ibland tom tjuter när han vill framåt..
    Vi har funderat på några hundar som vi vill testa framför släden så att dom iallafall blir 5 stycken! Men det är inga polarhundar mer än Qilaq.. Dom andra två malamuterna vi brukar ha vägrar att dra och vi tror att dom har ont i höfter/rygg.
    Tyvärr inte så lätt att hitta färdiga spann i stockholmsområdet... :P

    SvaraRadera